Decupere & Partners, de rode draad van Working Class Heroes

Decupere & Partners, de rode draad van Working Class Heroes

topics

Expertise, 360° ondersteuning en persoonlijk advies. Dat zijn 3 factoren waar je als ondernemer best rekening mee houdt bij het kiezen van een boekhouder. Naast uiteraard een klik met de persoon die jouw dossier opvolgt. Maar hoe weet je nu of je de juiste keuze maakt? Leslie Vantomme van Working Class Heroes deelt graag zijn ervaring met jou, want hij wist van bij het begin dat het goed zat.
 

Expertise

Om als ondernemer te kunnen groeien, laat je je best omringen door mensen met de juiste expertise. Mensen die je helpen met je boekhouding bijvoorbeeld, maar vooral ook ondernemers met ervaring die met je meedenken. Leslie vond die expertise en ervaring een tiental jaar geleden bij Decupere & Partners.

Als jonge gast klopt Leslie aan bij Dieter Bonte, huidig CCO van Decupere & Partners. Hij is op zoek naar een boekhouder, Dieter is op dat moment kantoorverantwoordelijke in Geluwe.

“Dieter, ik zou graag een camionetje kopen om te touren, kan ik dat betalen?”

Het antwoord? “Dat is heel simpel. Als jij je best gaat doen, dan zal je dat kunnen betalen.”

Dieter liet Leslie erin geloven. Want als een boekhouder zoiets zegt, dan neem je dat serieus en wil je het ook bewijzen.

Leslie begon als tourmanager en technieker van Henk Rijckaert. Maar toen Henk plots een dvd moest opnemen en gevraagd werd voor tv-opnames, kwam de uitbouw van Working Class Heroes in een stroomversnelling terecht. Leslie maakte keuzes. Hij ontfermde zich over de dvd en ging mee rond de onderhandelingstafel zitten bij tv-zenders. En net op zulke momenten is de expertise van een kantoor als Decupere & Partners cruciaal. 14 jaar later is Leslie trotse eigenaar van een managementkantoor met een tiental werknemers.

Hun specialisatie? De administratieve rompslomp van artiesten uit de comedy sector voor hun rekening nemen. Ze bekommeren zich om de boekhouding, productie, verzekeringen, planning, boekingen en financiën van onder meer Lieven Scheire, Jens Dendoncker en Wouter Deprez. Zo kunnen de artiesten zich focussen op het creatieve deel van hun job.

 

360° ondersteuning

Een compleet aanbod. The extra mile willen en durven gaan. Ook dat kan jouw keuze voor een boekhoudkantoor bepalen. Of de keuze voor een managementkantoor in het geval van Leslie. Hij ondersteunt artiesten zowat in alles waar ze mee geconfronteerd worden. Van het echt zakelijke, over auteursrechtenkwesties tot positionering. 360° begeleiding dus. Maar ook dit lukt enkel als je je laat omringen door de juiste partners, aldus Leslie:

“Om je eigen dromen tot een goed einde te brengen heb je als managementkantoor de juiste partners nodig. Een partner die met je meedenkt, die anticipeert. Een partner zoals Decupere & Partners.”

Hij doet bijvoorbeeld vaak beroep op de dienst legal voor auteursrechtenkwesties. Op zo’n moment gaat het legal team van Decupere & Partners aan de slag. De medewerkers luisteren naar hem, dokteren alles uit en geven daarna gericht advies.

Het grote voordeel van zo’n 360° aanpak? Jij als ondernemer hoeft je geen zorgen te maken. Je zult met elk aspect van het ondernemerschap perfect in orde zijn. En je hoeft er geen tijd in te investeren. Want dat doet Decupere & Partners als jouw sparringpartner voor:

  • Fiscaliteit: optimalisatie door vrij aanvullend pensioen, groepsverzekering, kosten of investeringen, maar ook specifieke zaken zoals auteursrechten of fiscale constructies m.b.t. de aankoop van onroerende goederen
  • Accountancy: boekhouding voeren, opstellen van resultatenrekening, balans en jaarrekening en ondernemers helpen bij het interpreteren en opvolgen van hun cijfers
  • Strategisch advies: ontwerpen van meerjarenplan, ondersteuning bij herstructurering, overname of andere strategische beslissingen
  • HR-ondersteuning (KnowHow): optimalisatie door uitwerken van actieplan, ondersteuning bij vragen, tijdelijk overnemen van HR-taken
  • Juridisch advies: begeleiding bij wettelijk verplichte statutenwijzigingen, verslaggeving van vennootschappen, opmaak van huurovereenkomsten of bestuurders-en aandeelhoudersovereenkomsten, hulp bij overname of overlating van je zaak of aandelen

 

Gericht en persoonlijk advies

Tot slot is het bij de zoektocht naar een boekhouder belangrijk dat je je begrepen voelt. De persoon die je ondersteunt bij het runnen van je onderneming kan maar beter iemand zijn met wie het klikt en die je persoonlijk en gericht advies geeft. Ook Leslie onderstreept het belang van persoonlijk contact:

“Mijn vaste dossierbeheerder blijft me adviseren zoals zoveel jaar geleden. En dat is het mooie. Ook nadat ze gegroeid zijn van 30 naar 130 mensen.”

Bovendien kent Shari, de vaste dossierbeheerder en contactpersoon van Leslie, zijn klanten zo goed dat ze met hem overlegt en hij zelf de boodschap naar zijn klanten kan overbrengen. Want elke artiest vereist een aparte aanpak.

Ook Dieter speelt voor Leslie trouwens nog altijd een belangrijke rol. Hij sms’t nog wekelijks met hem. Want zowel Dieter als Shari zijn meegegroeid met Working Class Heroes. “Ze kennen mijn onderneming door en door. Decupere & Partners is zelfs één van mijn oudste en langdurende professionele vriendschappen. En dat is uiteindelijk de kern van de zaak. Ik wéét gewoon dat de intentie goed is.”

 

 

Oudere berichten
29/04/2024

-

accountancy & fiscaliteit

Ontvang relevante updates