Subsidie werkbaarheidscheque: verlengd tot eind 2023!

topics

 

Met de werkbaarheidscheque kunnen ondernemingen steun krijgen om uitdagingen rond werkbaar werk binnen de organisatie in kaart te brengen en aan te pakken. Dat gaat bijvoorbeeld over aanpassingen aan de arbeidsorganisatie, competentieversterking, thuiswerkbeleid, welzijnsbevraging, acties rond welbevinden, … Bedoeling is dat de inspanningen zorgen voor gemotiveerde medewerkers die jouw onderneming verder doen groeien.

Via deze subsidie kan een bedrijf tot 10.000 euro steun krijgen om bepaalde knelpunten aan te pakken. Het steunpercentage is 60%, de eigen financiering is 40%.

De maatregel werd voorlopig verlengd tot eind 2023. De deadline voor het indienen van een project loopt tot 30 november 2023. Let wel, bedrijven die in het verleden reeds gebruik hebben gemaakt van de maatregel, kunnen geen aanspraak meer maken op deze middelen. Er zijn beperkt beschikbare middelen voor deze oproep. Als de middelen uitgeput zouden zijn, worden de subsidies toegekend op basis van datum van indiening.

Ook klanten van Knowhow en Decupere & Partners kunnen beroep doen op de werkbaarheidscheques. Zo kunnen de cheques bijvoorbeeld worden ingezet om een grondige HR scan van uw onderneming te laten uitvoeren.

Tijdens deze HR scan analyseren we de tevredenheid van jouw medewerkers, evenals de efficiëntie en werkbaarheid van jouw HR processen. Dit stelt ons in staat om eventuele knelpunten te identificeren en passende oplossingen aan te reiken en zo de algemene werking van jouw bedrijf te verbeteren.

De werkbaarheidscheques vormen een uitstekende kans om de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers te vergroten en een aantrekkelijke werkgever te blijven in de huidige competitieve arbeidsmarkt.

Heb je vragen rond deze subsidie? Wil je zelf werk maken van werkbaar werk? Neem gerust contact op met jouw dossierbeheerder of via vragen@knowhow.be.

 

Julie Bulcke

Knowhow

Julie Bulcke
Oudere berichten
29/04/2024

-

accountancy & fiscaliteit

Ontvang relevante updates